¨

Nye turistskilte på vej ved motorvejene: De gør en forskel

Sådan kan det komme til at se ud, når de nye skilte hænges op på motorvejen. Foto: Fotomontage, hvor det nye skilt er indsat på billede af motorvej. Montage af TV ØST.

Der er en serie nye, brune turistinfoskilte på vej langs vores motorvejsstrækninger. Og skiltene har en stor betydning, lyder det.

De er store, brune og har en ikonisk tegning.

De seneste år er der kommer stadig flere turistskilte for attraktioner i området op langs motorvejene i Danmark.

Nu er endnu en serie på vej til vores område.

Blandt andet Camp Adventure ved Rønnede og Rønnebæksholm får indenfor de kommende måneder sat skilte op langs motorvejen.

Glad for skilt

Et af dem, der skal have et af de nye skilte, er Rønnebæksholm ved Næstved, der får sat skilte op ved Tappernøje for den sydgående trafik og ved Bårse for den nordgående trafik.

- Designet til det nye skilt blev godkendt i sidste uge, men den formelle godkendelse kom på plads i sommer, siger Dina Vester Feilberg, der er leder af Rønnebæksholm.

Den formelle godkendelse er kommet fra et udvalg under Region Sjælland, hvor også en repræsentant for Vejdirektoratet deltager i møderne.

Hun fortæller, at udvalget har været meget hjælpsomt i processen.

- De har klart et formål om at hjælpe os med at få områdets attraktioner frem. For eksempel hjalp de os med at få en anden afkørsel end den, vi oprindeligt havde tænkt, da den allerede var optaget, siger hun. 

Hun venter, at skiltet får en meget stor betydning for Rønnebæksholm.

- Rønnebæksholms synlighed styrkes markant, og det forventer vi naturligvis afspejlet i øget opmærksomhed. Med turistoplysningstavlen vil vi forhåbentlig nå nye grupper af turister, siger hun.

Disse attraktioner i Region Sjælland får nu brune skilte

  • Hedeland,  Køge Bugt Motorvejen frakørsel 28 sydgående retning
  • Sagnlandet Lejre,  Holbækmotorvejen frakørsel 15 i østgående retning.
  • Rønnebæksholm,  Sydmotorvejen frakørsel 38 i nordgående retning og tilslutningsanlæg 39 i sydgående retning .
  • Maribo søerne/ Maribo Domkirke,  Sydmotorvejen frakørsel 48 i sydgående retning
  • Ragnarock,  Holbækmotorvejen frakørsel 11 i østgående retning
  • Camp Adventure/Gisselfeld, Sydmotorvejen frakørsel 36 i nordgående retning
  • Ny Holmegård, Sydmotorvejen frakørsel 35 i sydgående retning
Se mere

Zooejer: Det virker

En af dem, der tidligere har fået sat turistskilte op langs motorvejene er krokodillezoo i Eskilstrup.

René Hedegaard, der er direktør i Krokodille Zoo, kan tydeligt mærke, at skiltene har hjulpet den zoologiske have med at blive mere synlig. Og han er meget positiv omkring skiltet.

- Vi oplever, at der kommer flere gæster, der fortæller, at de ikke kendte til vores eksistens, før de så skiltet, siger han.

På landsplan vurderer direktøren, at hans attraktion tilhører de mindre kendte, og det er især derfor, at skiltet spiller så stor en rolle.

Han mener dog ikke, at det efter den varme sommer kan ses på bundlinjen.

- Det har været en meget varm sommer, for varm til at være indenfor, derfor har der ikke været så mange forbi, siger han. 

Gælder i 20 år

Vejdirektoratet oplyser til TV ØST, at godkendelserne for skilte gælder for en periode på 20 år – med mindre attraktionen skulle gå hen og lukke.

Det oplyser Maria Lønsmand Meiner, der er afdelingsleder i Vejdirektoratets afdeling i Næstved.

Hun oplyser, at skiltene tildeles af et udvalg bestående af regionale politikere, hvor Vejdirektoratet er sekretariat og medvirker i møderne. Vejdirektoratets rolle er dog udelukkende at godkende, om selve placeringen af skiltet er i orden, og om skiltet overholder retningslinjerne for skilte.

- Vores rolle er at se på sikkerheden, og sørge for, at alt er i orden i forhold til dem der kører på veje, siger hun.

Vejdirektoratet har endnu ikke undersøgt, om effekten af de brune turistskilte er så stor, at den kan måles på landsplan.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App