¨

Nye stalde til landmænd bliver godkendt på rekordtid - men ikke i Odsherred

Arkivfoto.

Der bliver i gennemsnit brugt 4,3 måneder på at give tilladelse til nye stalde til landmænd. Men der er stor forskel på kommunernes tid her i regionen.

Landmænd kan hurtigt komme i gang med at investere i nye stalde eller udvide bedriften.

For den seneste statistik fra Miljøstyrelsen viser, at kommunerne i gennemsnit bruger 4,3 måneder på at give tilladelse til nye husdyrgodkendelser til landmænd.

Her i regionen er både Sorø, Vordingborg og Kalundborg i blandt top 10 over de kommuner med lavest sagsbehandlingstid.

En hurtig tilladelse har stor betydning for den enkelte landmand, der gerne vil udvide sin produktion

Jakob Ellemann-Jensen (V), miljø- og fødevareminister

- Det er godt, at det er blevet lettere at være landmand. En hurtig tilladelse har stor betydning for den enkelte landmand, der gerne vil udvide sin produktion, og det skal ikke være miljøgodkendelsen, der forsinker investeringerne i husdyrproduktionen unødigt. nDerfor er det glædeligt, at sagsbehandlingstiden fortsætter med at falde i kommunerne, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) i en pressemeddelelse.

Odsherred i bund

Mens Sorø har brugt to måneder på at behandle en sag, så har Odsherred Kommune brugt i gennemsnit 22,9 måneder. De er dermed den kommune i Danmark, der har den længste sagsbehandlingstid.

Blandt de ti kommuner med længst sagsbehandlingstid finder man udover Odsherred Lolland og Slagelse.

 

Den 1. august 2017 trådte en ny husdyrregulering i kraft. Det betyder, at værdier opgøres ud fra produktionsarealets størrelse, fremfor antallet af dyr i staldene. Det har betydet, at der er blevet indsendt mange ansøgninger op til de nye regler trådte i kraft. Og det kan altså betyde, at sagsbehandlingstiden stiger i år.

- Jeg ser derfor frem til, at kommunerne fortsætter med en meget hurtig sagsbehandling af sagerne, så vi kan få afsluttet alle de sager, der er sendt ind efter den gamle regulering. Når den nye husdyrregulering har fået lov at virke et stykke tid, skal sagsbehandlingstiderne være endnu kortere, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Der er indtil nu afgjort 20 sager efter de nye regler, alle sager vedrørende små og mellemstore husdyrbrug. Her var den gennemsnitlige sagsbehandlingstid 1,5 måned. 

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App