Nye regler fra Sundhedsstyrelsen

Sundhedsstyrelsen giver lægerne besked på at være mere opmærksomme. Det sker efter sagen om den 14 måneder gamle Christian, fra Høng, der døde efter at have slugt et batteri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Christians død i november sidste år, har nu udløst nye regler fra Sundhedsstyrelsen. De er kommet med en henstilling om, at alle sygehuse skal have retningslinjer for, hvordan læger skal reagere, når forældre kommer med et barn, hvor de har en mistanke om, at barnet har slugt et fremmedlegeme.
Sundhedsstyrelsen skriver følgende i sit nyhedsbrev:

Det er Sundhedsstyrelsens vurdering, at der skal foreligge klare instrukser til de behandlende læger om, hvilke undersøgelser der skal iværksættes, eller hvor de behandlende læger kan søge rådgivning i tvivlstilfælde.

Formanden for Forum for sygehusplanlægning i Region Sjælland, Palle Andersen er glad for Sundhedsstyrelsens nye regler.

- Jeg synes, det er meget betryggende. Det er selvfølgelig en frygtelig sag, det tager afsæt i, den kunne vi godt have været foruden. Vi håber, at det nye regelsæt gør at sådan noget aldrig sker igen, siger Palle Andersen.

Selvom Sundhedsstyrelsen er kommet med reglerne, er det ikke lovpligtigt for læger og sygehuse at overholde dem, men det bliver ikke noget problem ifølge Palle Andersen.

- Der bliver udstedt nogle generelle retningslinjer for alle sygehuse i regionen, og alle disse sygehuse skal overholde dem, uanset lov eller ikke lov, siger Palle Andersen.

Christians mormor, Jette Pedersen, er glad for de nye regler.

- Det er forfærdeligt, at vi har mistet Christian under de forhold, men vi er rigtig glade for, at man vil lære af det, så det ikke sker igen, siger Jette Pedersen.