Nye køreplaner frustrerer

Mandag er første hverdag med de nye køreplaner for bus og tog, og de frustrerer flere steder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dybt kritisabel, virkelig dårlig og hul i hovedet er nogle af de kommentarer de nye køreplaner i den offentlige trafik har fået med på vejen. Søndag trådte de i kraft, og i dag mandag er første hverdag med de nye tider, der frustrerer den del pendlere. Vi mødte blandt andre Frederik Tronier på stationen i Vordingborg mandag morgen.

- Jeg synes, de nye køreplaner er lidt irriterende. De gør, at jeg skal ændre min plan en hel time i forhold til, hvad jeg plejer, så jeg skal op klokken 4 i stedet for klokken 5, fordi det ikke kun ændrer togtiderne, men også bustiderne. Så enten kommer jeg alt for tidligt eller for sent, siger Frederik Tronier, der kommer fra Nykøbing Falster og skal være i skole i Vordingborg hver dag klokken 8.

Heller ikke på Facebook har de rejsende meget til overs for de nye planer.

- Det er helt hul i hovedet --- Toget fra Nykøbing SJ kommer ind på Holbæk st kl **-57 og hurtig toget mod KBH køre kl **:56 -- Det bliver bare sååååååå herligt hver morgen når vi holder i Stenhus og ser det køre Wuhuu, skriver Rikke K Nielsen på TV ØSTs

Facebookside, og Anja Skov Refsgaard er heller ikke glad.

- Tidsmæssigt kan det bedre betale sig, at kører i bil om morgenen, også selvom der er kø. Den nye køreplan gør, at jeg skal bruge mellem 30 og 75 minutter mere om dagen, fordi det ikke længere passer sammen med mine mødetider

Og i weekenderne er jeg fremme 58 minutter før, og jeg skal vente 56 minutter efter jeg har fri, skriver hun på Facebooksiden.

Børn skal vente 50 minutter

De to er langt fra de eneste, der har givet udtryk for deres frustration på siden. 58 personer i alt har kommenteret vores artikel om køreplanerne siden søndag eftermiddag, og kun få er positive over de nye tider.

Både tog- og buspassagerer bliver ramt, fordi Movia har valgt også at ændre sine tider, så de passer til togtiderne. Fredag fortalte vi her på TV ØST om en far, hvis to børn skal vente 50 minutter på en bus for at komme hjem fra Bregninge-Bjergsted Friskole, og det bekymrer ham.

- Det er umenneskeligt at børn skal stå her i 50 minutter specielt om vinteren, og så er jeg urolig for, hvad de tager sig til i 50 minutter. Der er jo ingen form for voksenopsyn med dem. En løsning for mig kan jo så blive, at jeg må gå ned i tid for at kunne hente mine børn. Er det sådan, vi behandler borgerne i Udkantsdanmark? siger Kristian Kallenbach.

Mulighed for ændringer

DSB ændrede køreplanen før søndag, så den blandt andet kom til at passe bedre for skoleelever til Næstved, og informationschef Tony Bispeskov sagde torsdag til TV ØST, at derk an være flere ændringer på vej.

- Vi er klar til at lytte vil vores kunder. Vi kan ikke garantere, at vi lytter til alle ønsker og indfrier dem, men vi lytter til alle vores kunder, og det betyder naturligvis også, at hvis vi kan lave forbedringer, er vi villige til det. Når det så er sagt, så er det jo ofte sådan, at ændringer et sted i en køreplan, kan betyde ændringer for andre kunder et andet sted, så det sted, vi gør noget godt, kan betyde, at vi gør det skidt for nogle andre, så det er lidt komplekst det her med at lave ændringer og forbedringer i en køreplan. Det kan hurtigt blive til det værre for andre kunder, men altså vi kigger naturligvis på, om vi kan gøre det bedre, sagde Tony Bispeskov.