Nye borgmestre skal på skolebænken

15 af landets nyvalgte borgmestre skal tirsdag på kursus. Blandt andet skal borgmestrene fra Faxe og Stevns på skolebænken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvordan finder du dig til rette med en travl borgmester-kalender, massiv offentlig opmærksomhed og prioriteringer i dit private liv.

Det er noget af det, 15 nyvalgte borgmestre skal snakke om, når de sætter sig på skolebænken i dag hos Kommunernes Landsforening, fortæller DR Sjælland.

En af dem er Faxes nye borgmester Ole Vive (V).

- Det kan være, hvordan man bruger de sociale medier. Hvad man slår op, hvad man deler. Lige pludselig er man jo noget mere interessant for den brede offentlighed, end inden man fik det her job, siger han.

Stevns nyvalgte borgmester Anette Mortensen (V) har efter fire uger som borgmester også opdaget, hvor hurtigt kalenderen bliver fyldt.

- Så det er vigtigt at lære, hvordan man prioriterer sin tid, siger hun.

Første kursus i borgmesterlære

Det er første gang, KL laver et kursus for nye borgmestre, det har nemlig været efterspurgt i den forgangne valgperiode.

 - Det kan være et ret stort rolleskifte. Du går fra at være byrådsmedlem eller måske ikke engang det, og så bliver du fuldtidspolitiker, hvor du skal spille tæt sammen med forvaltningen og lede et byråd. Der er rigtigt mange forventninger til dig fra dag et, siger sekretariatschef i KL Solvejg Schultz-Jakobsen.

Flere nye borgmestre har fravalgt kurset

Mikael Smed (S) fra Vordingborg, er også ny borgmester, men han har fravalgt kurset, blandt andet fordi det koster 49.500 kroner.

- Det har betydet noget for mig, at man skal bruge så mange penge på et kursus, som jeg også kan lære andre steder. Jeg har også tilmeldt mig et borgmesternetværk, hvor nogle af tingene vil blive drøftet, siger han til DR Sjælland.

Ole Vive (V) fra Faxe synes også, det er en høj pris, og derfor har han i første omgang kun forpligtet sig til at deltage i KL´s forløb i det første ud af fire år.

- Det er en rigtig høj pris, så det skal også bare give noget tilbage til mig, ellers bliver det kun for det første år, det er helt sikkert.

KL begrunder prisen på knap 50.000 kroner med at det er et kursusforløb, der strækker sig over 4 år, men man kan fravælge dele af kurset.

- Så det er ikke prisen, der skal være afgørende for om man kan deltage, siger sekretariatschef i KL Solvejg Schultz-Jakobsen.

Ud af 27 nyvalgte borgmestre i hele landet har 15 valgt at deltage i KL´s kursus, hvor første del bliver afholdt på Nationalmuseet tirsdag.


Nyhedsoverblik