Ny undersøgelse af politisvigt

Justitsministeren iværksætter ny undersøgelse af politisvigt i forbindelse med politireformen. Tidligere undersøgelse viste sig ikke at være god nok, da det kom frem, at 26 sager om politisvigt hos Midt- og Vestsjællands Politi ikke var blevet nævnt i redegørelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Justitsministeriet og politiet skal endnu engang undersøge, hvor mange borgere der blev ladt i stikken af politiet i forbindelse med politireformen.

På et møde onsdag formiddag med partierne bag politireformen accepterede justitsminister Brian Mikkelsen (K) at lave en supplerende undersøgelse om politisvigt. Det sker efter, at det er kommet frem, at 26 sager om politisvigt hos Midt- og Vestsjællands Politi ikke blev nævnt i en redegørelse.

- Nu får vi at se, hvad der er i skuffer og kommoder ude i politikredsene, og hvad der er kommet ind af henvendelser til ministeriet, siger Brian Mikkelsen.

Brian Mikkelsen afviser pure, at han selv, tidligere justitsminister Lene Espersen (K) eller politiet har spekuleret i at skjule sager om politisvigt. Spørgsmålene til den første undersøgelse er blot opfattet forskelligt, mener han

  /ritzau/