Ny øl på markedet kan gøre dig sundere

Nu bliver det tilladt at markedsføre alkoholfri øl med op til 0,5 procent alkohol. Smagen er god, så måske skulle du udskifte den klassiske pilsner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Når der bliver sat øl på danske påskeborde, er det kun sjældent den alkoholfri version. Men det ændrer sig måske nu, hvor det bliver lovligt at markedsføre øl med op til 0,5 procent alkohol som alkoholfri i Danmark, hvor grænsen i dag går ved 0,1 procent. Ifølge bryggerierne giver den øgede mængde alkohol øllen en bedre smag, så måske var den værd at afprøve.

Bedre sundhed med mindre alkohol
Øl er no go, når du er på kur, for alkohol er med til at hæmme forbrændingen, og næst efter fedt indeholder alkohol flest kalorier. Men hvis du alligevel ikke kan undvære smagen af humle til påskefrokosten, så kan det hjælpe en del blot at skære ned på alkoholprocenten.
Og så må vi ikke glemme, at et højt alkoholindtag blandt danskere er én af årsagerne til, at vi har dårligere helbred end befolkninger i andre vestlige lande.

Forbruget vil ændre sig
I vores nabolande Tyskland, Sverige og Norge må man i forvejen sælge øl med en marginalt højere alkoholprocent som alkoholfri. Og her udgør øl med lavere alkoholprocent en større del af det samlede ølsalg end herhjemme. Så noget tyder på at det nye alternativ den klassiske pilsner kan være med til at øge folkesundheden herhjemme.

Læs mere her.


Nyhedsoverblik