¨

Ny kriminel lavalder har ingen betydning

Foto: TV ØST

Regionens SSP-konsulenter mærker ingen ændring i omfanget af kriminalitet efter sænkningen af den kriminelle lavalder.

- For vores vedkommende har vi ikke mærket noget til, at den kriminelle lavalder er blevet sat ned.
Sådan lyder det fra SSP-konsulenten Mark Sauer fra Ringsted Kommune, og de samme toner kommer fra såvel SSP-konsulenterne i Næstved og Stevns Kommuner, skriver DAGBLADET Ringsted.

- Det har ikke haft nogen indflydelse på kriminaliteten. Den er hverken steget eller faldet. Men vi har i forvejen kun ganske få problemer med vores unge i kommunen, siger John Brok-Jørgensen, SSP-konsulent i Stevns Kommune, der også sidder i det landsdækkende SSP-samrådet.

Ændringen af den kriminelle lavalder fra 15 til 14 år har dog betydet, at SSP-konsulenterne har skullet begynde det forebyggende arbejde tidligere, men ifølge årsberetningen fra formanden for SSP-samrådet, Jørgen Pedersen, har der heller ikke på landsplan været noget boom i antallet af 14-årige, der er blevet taget i kriminalitet. Det er blot konsekvenserne, der er blevet ændret.

Før slap de 14-årige for retssystemet, nu ses en betinget dom på straffeattesten i tre år, mens en ubetinget dom giver en varig plet. Som noget nyt kan de 14-årige nu også undgå at få den betingede dom på straffeattesten, hvis der er tale om »mildere forseelser«.

/Ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App