¨

Ny klinik skal hjælpe syge soldater

Foto: TV ØST

Politisk flertal støtter forslag om at oprette et militærmedicinsk center til behandling af sårede og psykisk syge danske krigsveteraner

Alle soldater, der vender hjem fra krigen med skader på krop eller sjæl, skal have hjælp på et nyt Militærmedicinsk Center. Det foreslår Venstre, og både forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) og oppositionen er positivt indstillet over for idéen. Det skriver Politiken.

Centeret vil koste omkring fire millioner kroner om året, og her vil de skadede soldater få adgang til landets bedste specialister og få støtte til at vende tilbage til arbejdsmarkedet.

Samtidig skal Danmark opbygge en ny vidensbank med systematisk indsamling af helbredsoplysninger fra soldater, der bliver såret eller får psykiske men.

- Vi skylder soldaterne mere tryghed. Og skal vi yde det allerbedste herhjemme, så er vi nødt til at centralisere
eksperthjælpen et sted, siger formand for Folketingets Sundhedsudvalg, Preben Rudiengaard (V), til avisen.

Soldaternes fagforening glæder sig over det kommende center.

 

- Vi sender soldater ud i verden med enorm risiko for lemlæstelse. Så skylder vi dem også en seriøs hjælp, når det går galt. Der halter Danmark langt bag efter andre krigsførende lande. Hjælpen er i dag spredt mellem forskellige myndigheder, og soldaten ender med selv at skulle sparke en masse døre ind for at få den rigtige støtte og genoptræning. Vi har medlemmer, der kæmper i årevis for at få en protese. Derfor vil det være positivt med et system, hvor soldaten kun skal henvende sig ét sted for at få hjælp, siger formand for Hærens Konstabel- og Korporalforening Flemming Vinther.

 

/Ritzau/

 

 

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App