Ny hjælp til voldtægtsofre

Voldtægtsofre slipper nu for at skulle til København for at få hjælp. Region Sjælland har netop åbnet 2 nye centre her i området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ofre for voldtægt eller seksuelt overgreb kan nu få hjælp på et af de 2 nyåbnede centre for voldtægtsofre i Region Sjælland. Centrene er placeret på Holbæk Sygehus og Nykøbing F. Sygehus og har åbent døgnet rundt, året rundt. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Ofrene kan få hjælp både, hvis de netop er blevet voldtaget, og hvis de har været udsat for et seksuelt overgreb længere tilbage i tiden.

- Jeg håber, at de nye centre vil være til stor gavn, og at de, som har behov for det, vil gøre brug af det nye tilbud, siger formand for Regionsrådet, Jens Stenbæk (V).

Afstanden er afgørende

Hidtil har voldtægtsofre fra Region Sjælland kunnet benytte sig af det tilbud, som findes på Rigshospitalet. Den lange afstand til Rigshospitalet har betydet, at mange ikke tidligere har fået den nødvendige hjælp, hvilket blev synligt i forbindelse med offentliggørelsen af en rapport fra Sundhedsstyrelsen, hvor det fremgår, at afstanden har betydning for, om ofrene opsøger et voldtægtscenter eller ej.

- Ved brug for hjælp, kan du både møde op på et af vores centre, hvor en specialuddannet fagperson er klar til at møde dig, men man er også velkommen til at ringe i forvejen, fortæller ledende overlæge Jens Prien-Larsen fra Nykøbing Falster Sygehus

- Det er vigtigt for mig at understrege, at vi har tavshedspligt, og vores absolut fornemmeste opgave er at tage sig af ofre i en meget sårbar situation, fortæller ledende oversygeplejerske Helle Mahler fra Holbæk Sygehus.

Centrene forventer at tage imod over 100 henvendelser om året, og tilbuddet gælder alle aldersgrupper og begge køn.

Læs mere på www.regionsjaelland.dk/sexovergreb.