Ny hjælp til stormflodsofre

Partierne på Christianborg har onsdag indgået forlig om at ændre den nuværende stormflodslovgivning. Det betyder blandt andet, at selvrisikoen nedsættes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Så er der hjælp på vej til de mange stormflodsofre i regionen.

Alle partier er her til formiddag blevet enige om at ændre stormflodslovgivningen, så både selvrisikoen for de ramte bliver sat ned, og der samtidig kommer loft på regningerne.

- Det her giver en stor tryghed til alle de berørte borger, for nu har de en fuldstændig afklaring omkring, hvilket økonomisk fundament, de har at stå på, så de kan komme videre i deres liv, siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) til dr.dk.

Lige om hjørnet

Helt konkret bliver selvrisikoen sænket fra 8 til 5 procent på helårsboligere, og fra 13 til 10 procent på sommerhuse, og så bliver selvrisikoen for løsøre sænket fra 10 til 5 procent på alle skader.

Derudover bliver der lagt et loft på regningerne for helårsboligere på højst 30.000 kroner.

Henrik Sass Larsen forklarer, at det har været en svær omgang at forhandle på plads, fordi der har været så mange mennesker involveret.

Han forsikrer, at hjælpen til de stormflodsramte er lige om hjørnet, da der er sat gang i lovforslaget.

- Så i løbet af et par uger eller tre, så har vi det hele på plads, og så sætter vi fuld fart på alle erstatningerne, siger han til dr.dk.