Ny formandspost: S-politiker vil rykke flere uddannelser ud af de større byer

Rasmus Horn Langhoff (S) har fået posten som formand for Folketingets Uddannelsesudvalg og vil satse på at rykke uddannelserne ud af de store byer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Der er et kæmpe potentiale for Region Sjælland.

Sådan er den klare udmelding fra den nyslåede formand for Uddannelses- og Forskningsudvalget i Folketinget, Rasmus Horn Langhoff (S).

quote Det med at man skal rejse langt for at komme til en uddannelse, det er noget som rammer de unge mennesker i vores region

Rasmus Horn Langhoff (S), formand for Uddannelsesudvalget i Folketinget

Og potentialet ligger i at få uddannelserne ud af de større byer.

- Vi har jo set eksempler på det med en ny sygeplejeuddannelse i Holbæk, med ingeniøruddannelse i Kalundborg og en fødevareuddannelse i Odsherred og mange andre steder, at der er et stort potentiale i at rykke uddannelser ud fra de største byer. Det er dét, jeg vil arbejde videre på nu fra en rigtig stærk platform, siger Rasmus Horn Langhoff (S) til TV ØST og fortsætter:

- Jeg er interesseret i at kigge på, hvordan vi kan viderebygge de her succeshistorier. Det handler om at have en snak med nogle af uddannelsesstederne men også med de store virksomheder rundt omkring i regionen om, hvad de har brug for af arbejdskraft, siger han.

Lærermangel på Vestsjælland kommer af tendens

Han mener, der har været negative konsekvenser ved at lukke uddannelser i provinsbyerne.

- Der har været en tendens over mange år, at man har samlet mere og mere. Det har både været statslige arbejdspladser men det har også været i forhold til uddannelsesinstitutioner, hvor man har samlet mere og mere i kæmpe store enheder i de større byer, og det ser vi altså nogle meget negative konsekvenser af. Vi har jo lærermangel, og det er der grund til, at der er i det vestsjællandske, hvor man lukkede lærerseminariet i Holbæk, siger han.

Hører vi dig sige, at du gerne vil have en læreruddannelse til Holbæk eller Lolland?

- Ja det vil jeg meget gerne. Det skal selvfølgelig ske på en måde, så man sikrer, der er studerende til det, og der er undervisere til det, så man sikrer en høj, faglig kvalitet. Men der er ikke nogen tvivl om, at det har haft negative konsekvenser at man lukkede eksempelvis seminariet i Holbæk, siger han.

Ifølge ham er geografien i Region Sjælland en stor udfordring i forhold til at få unge til at uddanne sig.

- Det med at man skal rejse langt for at komme til en uddannelse, det er noget som rammer de unge mennesker i vores region. Vi har nogle udfordringer alene på grund af geografien, så derfor mener jeg, vi bør sprede de uddannelsestilbud ud, som vi har i regionen, så alle unge i regionen oplever, at der er gode uddannelsestilbud til dem. Det vil være med til at hæve niveauet og sikre, at der er arbejdskraft i fremtiden, siger han.  

 


Nyhedsoverblik