Nu vender vintervejret tilbage

Det bliver koldere, efterhånden som ugen skrider frem, og fredag falder der igen sne over Danmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter en forholdsvis mild weekend falder temperaturerne igen, og det vil nok være klogt ikke at stille sneskovlen for langt væk i skuret eller begynde at støve forårsgarderoben af.

- Temaet for denne uges vejr kunne være, at det gradvist bliver koldere. Dagene kommer til at ligne hinanden med regn, blæst, slud og sidst på ugen noget sne, lyder den korte version af de næste fem dages vejr fra Anja Bodholdt, vagthavende meteorolog ved DMI.

Solen vil kun momentvis bryde gennem skydækket mellem mandag og fredag, og natten til onsdag begynder temperaturerne at snige sig ned under nul grader.

- Mandag passerer en koldfront ind over landet. Den giver regn til alle, og det bliver ret blæsende. Op til kuling visse steder, siger Anja Bodholdt.

Blæst og regn

I dagtimerne vil termometeret vise seks-syv grader.

- Tirsdag bliver det en smule koldere, men ellers blæsende og regnfuldt som mandag. I løbet af dagen aftager vinden, og eftermiddagen kan måske byde på et kig til solen, siger hun.

Tirsdag aften og frem til daggry passerer et nordøstgående lavtryk de sydøstlige egne. I løbet af natten vil regnen gå over i slud, og temperaturerne kryber ned mod nul.

Tre minusgrader og byger

Onsdag bliver det højst fem grader varmt.

- Natten til torsdag kan det blive ned til tre minusgrader, men ellers vil onsdag og torsdag ligne hinanden med vekslende skydække, byger og ikke synderlig meget vind, siger DMI's prognosemager.

Natten til fredag byder på ned til fem graders frost efter en torsdag, hvor temperaturen i dagtimerne kun vil holde sig et par grader over nul.

- Fredag bliver det en tak koldere med slud og sne, siger Anja Bodholdt.

/ritzau/