Nu skal mobilhullerne lukkes

Kommuner og telebranchen indleder et tættere samarbejde for at komme den manglende mobildækning rundt om i hele landet til livs.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De fleste danskere har prøvet det. Pludselig befinder man sig i et hul. Et mobilhul, hvor mobiltelefonen ikke har forbindelse til omverdenen.

I 72 af landets 98 kommuner kender man til problemet, men nu skal hullerne lukkes. Så vidt muligt.

Det har staten, telebranchen, kommunerne og regionerne givet hinanden håndslag på.

Selskaberne vil investere seks en halv milliarder kroner i udbygning af mobilnettet over de kommende tre år. For at sikre, at pengene række så langt som muligt, har kommunerne og telebranchen aftalt at arbejde tæt og konstruktivt sammen.

Mandag mødtes repræsentanter for samtlige 19 kommuner i Region Midtjylland med telebranchen og Erhvervsstyrelsen, for at planlægge indsatsen i regionen.

- I dag har vi taget hul på en konstruktiv dialog. Jeg ved konkret, at der i dag er indgået en masse aftaler mellem kommuner og teleselskaber om opfølgende møder, siger Jakob Willer, direktør for Telekommunikationsindustrien, til Ritzau.

Problemet med at få en 100 procent mobildækning er blandt andet, at en række miljøhensyn skal overholdes.

- Når man skal prioritere, hvor man skal sætte mobilmaster op, skal man tage hensyn til særlige krav om skovbeskyttelseslinjer, kirkebeskyttelse, kystbeskyttelse, fredede arealer og så videre. Der er en masse detaljer, vi er nødt til at snakke om, siger Jakob Willer.

Dagens møde, som blev afholdt i Videbæk, var det første af i alt fem dialogmøder i de fem regioner.

De øvrige møder finder sted i Esbjerg den 9. oktober (Region Syddanmark), Frederiksværk den 25. oktober (Region Hovedstaden), Vordingborg den 12. november (Region Sjælland) og Frederikshavn den 21. november (Region Nordjylland).

Trods indsatsen, kan Jakob Willer ikke love, at mobildækningen nogensinde vil nå 100 procent.

- Vi kan komme meget tæt på, men det kræver, at vi får lov til at udbygge mobilnettet på den mest optimale måde. Men det er vanskeligt at udbygge ved de fredede skov- og kystområder. Derfor må vi indstille os på, at en 100 procent dækning får vi aldrig, siger han.

/ritzau/


Nyhedsoverblik