Nu skal din nummerplade boltes fast

Alt tyder på, at det snart bliver et krav, at nummerpladen i fremtiden boltes fast på bilen. Stjålne nummerplader bruges alt for ofte til at begå kriminalitet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Alle landets bilejere kan snart blive mødt med krav om, at bilens nummerplader skal være sat fast med bolte og møtrikker.

Det skriver Sjællandske på baggrund af oplysninger fra politidirektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Lene Frank, der fortæller, at tyveri af nummerplader til brug for blandt andet benzintyveri er en af de kriminalitets-former, som er i størst vækst.

Tyverier skal stoppes én gang for alle

I Skatteministeriet bekræfter sagsbehandler Claus Kargo over for avisen, at de har fået en henvendelse fra Rigspolitiet og fra Forenede Danske Motorejere (FDM), som mener, der må gøres noget ved de mange nummerpladetyverier.

Skatteministeriet er derfor i gang med at beskrive af fordele og ulemper ved fastskruede nummerplader.

- Vi regner med, at skatteminister Holger K. Nielsen (SF) tager stilling om en måneds tid. Men herefter skal sagen så i høring i nogle uger, så der kan næppe være noget klar før tidligst til juli, siger Claus Kargo til Sjællandske.

Kræver ingen lovgivning

Udarbejdelse af en eventuel bekendtgørelse kræver ikke lovgivning, så man er ikke påvirket af, at Folketinget er på sommerferie.

Hos Rigspolitiet oplyser kommunikationsrådgiver Thomas Kristensen til Sjællandske, at der i 2011 blev stjålet 21.000 nummerplader, hvilket er en tredobling siden 2006.