Nu må du igen slippe din firbenede ven fri på kysten

Fra den 1. oktober må du igen slippe din hund løs på de danske kyster og strande. Men hold øje med skiltningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Så er der godt nyt til din bedste ven.

Kalenderen siger nemlig 1. oktober, og det betyder, at din firbenede ven igen må løbe frit på de danske kyster.

Det oplyser Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

quote Hunden skal være under fuldstændig kontrol, så alle kan få en god oplevelse på de danske strande.​​​​​

Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse

Det er dog kun, når det er anvist, at det er tilladt, at man må slippe hunden løs på strandene. For som udgangspunkt skal hundene altid være i snor ifølge Naturstyrelsen.

Vigtigt at have styr på hunden

Årsagen til, at Naturstyrelsen har vurderet, at hunde generelt altid skal være i snor skyldes, at de firbenede venner kan stresse dyrelivet i naturen eller i værste fald forsøge at jage det.

Derfor understreger Jens Jokumsen, som er familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse, at det er vigtigt, at ejerne har styr på deres hunde.

- En strandtur er en stor sanseoplevelse for menneskets bedste ven, fordi det både stimulerer alle dens sanser og giver god motion. Men samtidig er det vigtigt, at man har rigtig godt styr på den. For en løs og ukontrolleret hund stresser de vilde dyr unødvendigt og kan måske endda skræmme andre strandgæster, siger Jens Jokumsen i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Det er altid vigtigt, at hunden er trænet til at komme, når den får signalet for at komme til ejeren. Hunden skal være under fuldstændig kontrol, så alle kan få en god oplevelse på de danske strande.