Nu kommer efteråret for alvor

Nyd vejret fredag. Weekenden byder på vaskeægte efterårsvejr. Vejret i næste uge bliver trist.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kalenderen viser godt nok fredag den 13., men vejret ser hverken særligt faretruende eller ubehageligt ud.

Ifølge friske prognoser fra DMI bliver fredagen en rimelig god og lun weekendstarter med temperaturer, der kan snige sig op omkring 20 varmegrader.

Så snart vi når til lørdag, så går smilet dog lidt af vejret, og vi får en forsmag på den kommende uges vejr, hvor skyfyldte dagtimer med regn og byger mere bliver reglen end undtagelsen.

Efterårsvejret kommer nu

- Den korte overskrift for weekendvejret er, at efteråret banker på, siger meteorolog Bill Vejdegren fra DMI tidligt fredag morgen.

- I dag bliver det rimeligt godt vejr. Især over de østlige egne, hvor der kommer nogen sol.

- Det bliver ganske lunt med 15 til 20 grader, og de fleste steder holder det tørt. Der kan godt komme en lille, lokal regnbyge, men det bliver ikke det helt store, tilføjer DMI-meteorologen.

Chance for sol lørdag

Mens jyderne lørdag må hygge sig indendørs i regnvejr, så skulle det holde tørt i vores område, hvor der også er mulighed for sol, siger Bill Vejdegren.

Natten til søndag vil det nok regne mange steder, fordi fronten trænger længere hen over landet, og søndag sætter et lavtryk sit triste præg på vejret med temperaturer omkring de 15 grader.

- Der bliver betydeligt køligere, og der er en hel del byger. Især til at begynde med i hvert fald. Det kan godt være, at der går lidt huller i skyerne om eftermiddagen, så vi kan få lidt sol og opholdsvejr på søndag, siger DMI-meteorologen.

- Det bliver begyndelsen på en uge med rigtigt efterårsvejr med regn og byger det meste af tiden, og det bliver også ganske køligt, tilføjer han.

/ritzau/