Nu kommer den nye Storstrømsbro

Politikerne vil træffe beslutning om en ny storstrømsbro allerede til efteråret. Så klar er meldingen fra medlemmerne af Folketingets Transportudvalg, der tor

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Folketingets Transportudvalg var torsdag taget på udflugt. Her besigtigede politikerne undersiden af Storstrømsbroen. Og med kommentarer som "se de revner. Fy for pokker" og "den kan sælges som gammelt jern" var der ikke meget at tage fejl af. Politikerne vil skrotte den gamle bro og lave en ny så hurtigt som muligt.

- Her i efteråret vil regeringen fremlægge et forslag til, hvad vi gør ved det her. Min indstilling er, at vi skal have en helt ny forbindelse. En ny bro, erklærer Magnus Heunicke (S), og hans kolleger i Transportudvalget er enige.

- Jeg kan love, at der kommer en ny bro, lyder udmeldingen fra Rasmus Helveg Petersen (R), som bakkes op fra den anden side af folketingssalen.

- Jeg tror, at der er så bred enighed, at vi kan love det, fastslår Karsten Nonbo (V).

Det er nok sød musik i ørerne på de mange pendlere, der har kæmpet med den aldrende Storstrømsbro. I oktober sidste år blev den lukket for al togtrafik i over en måned på grund af revner. Trafikken var ramt af den slidte bro helt frem til januar i år.

Mange har kritiseret politikerne for at være for langsomme til at finde en løsning på problemerne. Også fordi Storstrømsbroen kommer til at spille en vigtig rolle i forbindelse med den kommende Femernforbindelse.

- Hvis vi når at have den nye bro klar, inden Femernforbindelsen åbner, er alt i skønneste orden. Det skal vi, ellers kan man beskylde os for at have sovet i timen, siger Rasmus Helveg Petersen (R).

Den nye bro kommer til at ligge tæt ved, hvor den nuværende er placeret. Efter planen bliver den med to bilspor og to togspor. Der skal nok også komme cykelsti, forsikrer alle tre politikere.

Prisen for den nye bro lyder på omkring fire milliarder kroner.