Nu kan du gå på jagt på militærgrund

For første gang nogensinde udlejer forsvaret jagten på de militære terræner. I den første af 3 udbudsrunder bliver der udbudt godt 3.000 hektar jagtareal.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forsvaret udbyder for første gang nogensinde nu jagt på en række af de militære øvelsesterræner.

Det oplyser Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste i en pressemeddelelse.

Militæret kommer først

Hidtil har forsvaret selv afviklet jagter på sine arealer, men jagtudbuddet åbner nu mulighed for, at civile jægere kan leje jagten.

- Forsvaret ser frem til at kunne byde de nye jagtlejere velkommen til at udnytte jagtpotentialet på forsvarets arealer. Jeg vil dog understrege, at den militære anvendelse af terrænerne altid har førsteprioritet, siger Boie Frederiksen, der som chef for Miljø- og Energiafdelingen i Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste er ansvarlig for udbuddet.

Snepper, harer og ræve

Fremover vil jægere kunne jage kronvildt eller pürsche råbukke på Borris Skydeterræn, som rummer Danmarks største samlede hedeareal.

Desuden vil der på forskellige terræner være mulighed for at jage snepper, skyde ænder på træk samt afholde selskabsjagt med for eksempel fasan, hare og ræv på parolen over jagtbart vildt.

Kulsbjerg og Antvorskov

I alt udbyder forsvaret godt 3.000 hektar jagtareal fordelt på 7 terræner i den første af 3 udbudsrunder.

De 7 terræner, som interesserede jægere kan byde på, er depotområdet Brinkhus ved Hjørring samt øvelsespladserne i Skive, Kulsbjerg ved Vordingborg og Antvorskov ved Slagelse.

Desuden er Søgaardlejren i Sønderjylland med i første udbudsrunde sammen med Borris Skydeterræn, der udbydes som 2 separate jagtarealer på cirka 630 og cirka 650 hektar.

Det er muligt at læse mere om Forsvarets udbud af jagt her.