¨

Nu er efterårsferien snart slut: Stor risiko for kødannelse

Hvis du skal hjem fra ferie lørdag eller søndag, skal du køre i god tid og væbne dig med tålmodighed. Der er stor risiko for tæt trafik. Foto: Cecillia Mundt

Det er med at have tålmodigheden i orden, hvis du skal hjem fra efterårsferie i dag - for du er ikke den eneste. Vejdirektoratet melder om tæt trafik.

Snart vender hverdagen tilbage, og det betyder travlhed på regionens veje i dag, når folk skal køre hjem fra efterårsferie.

Flere steder er der stor risiko for kødannelse og forlænget rejsetid, fortæller Brit Osted Nielsen, vagthavende hos Vejdirektoratet.

- Det er især på Sydmotorvejen med retning mod nord, på Vestmotorvejen mod København og ved færgetrækket på Sjællands Odde, der er risiko for tæt trafik, siger hun til TV ØST.

Kør af sted i god tid

Vejdirektoratet regner med, at der vil være tæt trafik mellem klokken 9 og klokken 19 og anbefaler, at man holder god afstand på vejene og kører af sted i ordentlig tid.

- Man kan også helt vente med at køre hjem til efter klokken 19. Så vil det nok gå hurtigere med at nå frem, fortæller Brit Osted Nielsen.

Søndag er der også risiko for tæt trafik på vejene og mindre kødannelse. Her regner Vejdirektoratet med mange biler på vejene mellem klokken 13 og 19.

Gode råd til ferieturen

  • Kør om muligt uden for de mest belastede tidsrum og opnå en hurtigere tur med roligere kørsel.
  • Kør i god tid, hvis du skal nå noget.
  • Hav solbriller, mad og drikkevarer i bilen.
  • Hold til højre for god fremkommelighed.
  • Hold god afstand til den forankørende, og vær opmærksom på midlertidige hastighedsnedsættelser – f.eks. ved vejarbejder.
Kilde: Vejdirektoratet

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App