Nu er efterårsferien snart slut: Stor risiko for kødannelse

Det er med at have tålmodigheden i orden, hvis du skal hjem fra efterårsferie i dag - for du er ikke den eneste. Vejdirektoratet melder om tæt trafik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Snart vender hverdagen tilbage, og det betyder travlhed på regionens veje i dag, når folk skal køre hjem fra efterårsferie.

Flere steder er der stor risiko for kødannelse og forlænget rejsetid, fortæller Brit Osted Nielsen, vagthavende hos Vejdirektoratet.

- Det er især på Sydmotorvejen med retning mod nord, på Vestmotorvejen mod København og ved færgetrækket på Sjællands Odde, der er risiko for tæt trafik, siger hun til TV ØST.

Kør af sted i god tid

Vejdirektoratet regner med, at der vil være tæt trafik mellem klokken 9 og klokken 19 og anbefaler, at man holder god afstand på vejene og kører af sted i ordentlig tid.

- Man kan også helt vente med at køre hjem til efter klokken 19. Så vil det nok gå hurtigere med at nå frem, fortæller Brit Osted Nielsen.

Søndag er der også risiko for tæt trafik på vejene og mindre kødannelse. Her regner Vejdirektoratet med mange biler på vejene mellem klokken 13 og 19.

Gode råd til ferieturen