Nu er der hjælp til forgældede borgere

Gældsplagede borgere på Lolland-Falster og i Vestsjælland får nu hjælp til økonomisk genopretning, når to gældsrådgivningscentre åbner i januar.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På mandag åbner Forbrugerrådet et nyt gældsrådgivningscenter i Nykøbing Falster, fortæller DR Sjælland. De seneste måneder har centret arbejdet på at skaffe frivillige.

- Man skal have en baggrund som bankrådgiver, økonom, socialrådgiver eller jurist for at komme i betragtning til at arbejde frivilligt med gældsrådgivning hos os, så vi frygtede, at det kunne blive svært at få nok frivillige. Men det har heldigvis langt fra været tilfældet. Vi skulle i første omgang bruge 7-9 frivillige, og vi har faktisk haft 16 kvalificerede ansøgere, siger pressekoordinator Thor Seierø Mouritsen til DR Sjælland.

I Slagelse er det KFUM's sociale arbejde, der slår dørene op for frivillig gældsrådgivning i Daginstitutionen Kongelyset tirsdag den 15. januar.

Region Sjælland er den mest forgældede region i Danmark, da 6,13 procent af regionens borgere er registreret i RKI.

Lolland Kommune er topscorer i gæld i Danmark - knap 10 pct. af beboerne i Lolland Kommune er registreret i RKI. Men også i Slagelse og Guldborgsund kommuner er flere end 7 pct. af borgerne opført i RKI's register over gældsplagede borgere.