Nu bliver det højsæson for aggressive hvepse

Der kommer mange bier, hvepse og insekter til, når sensommeren nærmer sig. Især hvepse kan også blive aggressive.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sensommer er højsæson for hvepse og andre insekter - til stor irritation for dem, der må lægge krop til deres stik. Og det kan blive værre i løbet af de kommende uger, når hvepsesæsonen sætter ind. Det fortæller Torsten Fugmann Kristensen, der er parademediciner hos Falck.

-  Heldigvis er de fleste insektstik ufarlige, men de kan være meget generende. Og hvepse- eller bistik kan være farlige, hvis den stukne er allergisk. Er det tilfældet, skal man søge læge med det samme, siger Torsten Fugmann Kristensen.

 Symptomerne på en allergisk reaktion, der kræver lægehjælp, er blandt andet voldsomme hævelser, udslæt på kroppen, utilpashed eller vejrtrækningsbesvær.

Ifølge Torsten Fugmann Kristensen bliver især hvepsene mere aggressive, efterhånden som de danske frugter modnes, og han giver et råd med på vejen.

-  Kig lige en ekstra gang på det stykke frugt, du har plukket, før du putter det i munden. Især hvis du plukker en blomme, skal man kigge godt efter - hvepsene kan nemlig bore sig ind i blommen, og så er det altså en ubehagelig oplevelse, hvis man først opdager den, når man har fået den ind i munden, siger paramedicineren.

Han opfordrer i øvrigt også til at bevæge sig roligt i nærheden af bier og hvepse og at dække kød og søde madvarer til, når der spises udendørs.