¨

Nu begynder solen snart at bage over Danmark

Foto: TV ØST

Det blandede vejr fortsætter i weekenden, men så kommer varmen.

Ferie og Roskilde Festival står for døren, og snart banker det gode sommervejr også på efter flere ugers møgvejr.

Men weekenden skal lige passeres, før det begynder at blive rigtig varmt, fortæller Mogens Rønnebæk, vagthavende meteorolog ved DMI.

- De kommende dage får vi temperaturer på mellem 15 og 20 grader, og det er jo ikke så ringe endda. Mandag stiger temperaturniveauet et par grader og det gentager sig tirsdag, så onsdag kommer vi op mod i hvert fald 25 grader. I slutningen af ugen kan det blive endnu varmere, så nu ser det ud til, at der kommer noget rigtig sommervejr, siger han.

Og det er noget af en ønskeprognose for de store skarer af musik- og festivalfans, der har sikret sig et armbånd til festivalen i Roskilde.

De store bands begynder først at indfinde sig fra på onsdag, men allerede på lørdag begynder de første festivaldeltagere at hamre teltpløkkerne i på campingområderne. Og de skal indstille sig på en våd første nat.

- Fredag holder det tørt i dagtimerne, men regn presser sig på i løbet af aftenen og natten. Og det gælder også for Roskilde, siger Mogens Rønnebæk.

Regnen fortsætter lørdag, der bliver en noget grå dag med skyer, byger og torden ind imellem.

Søndag begynder det at lysne.

- Regnen bliver brudt op, og der kommer også en del sol i løbet af søndagen, siger Mogens Rønnebæk.

Med næste uges sol og varme det også at blive mere tåleligt at hoppe i bølgerne ved de danske kyster.

- Havtemperaturen er på cirka 15 grader, hvor det er varmest. Men i næste uge, når solen begynder at bage, skal det nok begynde at blive varmere, siger Mogens Rønnebæk.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App