Nonbo: Fartindsats spild af penge

Det er spild af penge, når regeringen i år vil firedoble antallet af fotovogne. Det mener Karsten Nonbo (V), som i stedet foreslår mobile trailere med blitz.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mobile trailere med blitz er løsningen til at snuppe fartglade bilister. I hvert fald hvis man spørger Karsten Nonbo (V), der er formand for Færdselssikkerhedskommissionen.

Det oplyser P4 SJælland.

Fra 25 til 100

Regeringen har planer om at firedoble antallet af fotovogne i år fra 25 til 100 vogne, men det er spild af penge, mener Venstrepolitikeren fra Lov ved Næstved. Fotovognene er bemandede og dermed dyre, lyder det.  

I stedet burde regeringen gøre som i Sverige og sætte mobile trailere med blitz op til at fange fartsynderne.

- Traileren skal hverken have spise- eller kaffepause, og den kan arbejde i 24 timer, før den hentes hjem, siger Nonbo, der mener, at de ubemandede mobile vogne er mere effektive og kan spare 75 politifolks arbejdskraft.

Skal ikke være pengemaskine

Karsten Nonbo vil have skilte til at gøre opmærksom fartkontrollerne, så de ikke bare bliver en pengemaskine, men et redskab til, at folk rent faktisk sænker farten. 

- Regeringen regner med, at 75 nye fotovogne betyder en indtægt til staten på 300 millioner kroner om året. Jeg så helst, at de ikke gav noget, for målet er først og fremmest at få folk til at overholde hastighedsgrænserne.  

Ifølge P4 Sjælland er Justitsminister Morten Bødskov torsdag kaldt i samråd i Folketingets retsudvalg om de bemandede fotovogne.