Nødtelefoner langs motorvejene er snart historie

Kun to nødopkald sidste år får Vejdirektoratet til at fjerne de gule, karakteristiske nødtelefoner langs landets motorveje.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De står med to kilometers afstand på landets motorveje, men snart er det slut.

Vejdirektoratet har besluttet at nedtage landets 1300 nødtelefoner, fordi de bliver brugt alt for lidt.

- De gamle nødtelefoner er simpelthen blevet overhalet af den nye teknologi i form af mobiltelefonerne. De er blevet gjort overflødige. Og derfor har vi besluttet at afvikle dem, skriver trafikdirektør Niels Tørsløv fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

98 opkald fra telefonerne sidste år

I 2016 blev der foretaget to nødkald, otte indberetninger om trafikfarlige situationer samt 88 anmodninger om vejhjælp fra nødtelefonerne. Vejdirektoratet mener ikke, at sikkerheden bliver dårlige på vejene, når nødtelefonerne pilles ned.

- Sikkerheden betyder utroligt meget for os i Vejdirektoratet. Derfor har vi studeret de sikkerhedsmæssige konsekvenser af denne beslutning nøje. Og det er vores vurdering, at trafikanterne kan få den samme trafiksikkerhed ved hjælp af deres mobiltelefoner, hvorfra de både kan tilkalde assistance ved direkte opkald og ved hjælp af en app, siger trafikdirektør Niels Tørsløv. 

060519AL-noedtelefon.jpg
Læs også
Motorvejens nødtelefoner misbruges af turister
060519AL-noedtelefon.jpg
Læs også
Motorvejens nødtelefoner misbruges af turister

Alligevel har Vejdirektoratet besluttet at beholde de omkring 30 nødtelefoner, der står placeret på større danske broer og tunneller.

En dyr post

Det koster ifølge Vejdirektoratet 4 millioner kroner om året at drive nødtelefonerne. Hvis nødtelefonerne skulle drives videre, ville Vejdirektoratet derudover skulle bruge 56 millioner kroner på en omfattende udskiftning af dem, eftersom mange af de eksisterende nødtelefoner er slidte eller forældede. 

- Hvis vi skulle forny nødtelefonerne, ville hver enkelt nødopkald – hvis man gør det hele op i udgifter til løbende drift og udskiftninger - koste mere end én million kroner, siger Niels Tørsløv. 

De 1300 nødtelefoner vil blive fjernet i løbet af 2017. 


Nyhedsoverblik