¨

Ni sjællandske lokalbaner går sammen

Foto: TV ØST

Lokaltog A/S er navnet på det nye, fælles selskab, som fremover tæller ni lokalbaner fra henholdsvis Region Sjælland og Region Hovedstaden.

Ni sjællandske lokalbaner kommer fremover til at fungere under samme navn. De to selskabers aktionærer har godkendt, at banerne bliver lagt sammen til det fælles Lokaltog A/S. Det skriver Sjællandske.

Det er de fire lokale baner i Region Sjælland - Østbanen, Odsherredbanen, Tølløsebanen og Lollandsbanen - og de fem i Nordsjælland under Region Hovedstaden - Gribskovbanen, Hornbækbanen, Frederiksværkbanen, Nærumbanen og Lille Nord, som nu bliver lagt sammen. Dorthe Nøhr Pedersen, der er direktør i trafikselskabet Movia, som er hovedaktionær i de to hidtige togselskaber, ser frem til fusionen.

- Jeg tror på, at det bliver virkelig godt. Vi vil få flere muligheder for at tiltrække dygtige folk, siger hun til avisen.

Sammenlægningen træder i kraft med tilbagevirkning fra 1. januar i år. De administrative medarbejdere i de to selskaber sidder lige nu Hillerød og Næstved, men hvor det nye hovedsæde skal ligge, er endnu uvist.

De to hidtige selskaber transporterer tilsammen 10,4 millioner passagerer, og har i alt 450 medarbejdere.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App