Ni fra Black Cobra sendt i fængsel (Video)

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi udelukker ikke flere anholdelser i mørkelagt sag, hvor cirka 30 adresser ved Næstved blev endevendt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ni medlemmer af banden Black Cobra blev tirsdag fængslet bag dobbeltlukkede døre i Retten i Næstved.

Retsmøderne varede fra klokken 10 og frem til sen eftermiddag. Alle blev fængslet til den 23. april, oplyser politikommissær Bent Ludvigsen fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

De dobbeltlukkede døre betyder, at politiet ikke vil fortælle, hvad bandemedlemmerne sigtes for, og heller ikke, hvordan de måtte stille sig til politiets sigtelser.

- Det er af hensyn til efterforskningen, siger Bent Ludvigsen.

- Det kan man godt forestille sig, svarer han på spørgsmålet om eventuelle flere anholdelser.

- Vi har ransaget cirka 30 adresser i dag, og jeg kan tilføje, at vi fandt, hvad vi kom efter, siger Bent Ludvigsen uden at uddybe, om det er narko eller våben, der har været målet for aktionen.

- Vi har efterforsket mod Black Cobra i længere tid i forbindelse med det store fokus, der generelt er på bandekriminalitet for tiden, siger Bent Ludvigsen.

Han understreger, at tirsdagens aktion fandt sted som følge af den lokale efterforskning og altså ikke har forbindelse til opgørene i København mellem bander og rockere.

Black Cobra mistænkes for at stå bag en stor del af narkohandlen på Sjælland. Størstedelen af gruppens medlemmer har indvandrerbaggrund og er kendt for et dårligt forhold til Hells Angels. Derimod har de gode kontakter til rockerne fra Bandidos. Medlemmer af Black Cobra blev sidste år idømt 44 domme for alvorlig kriminalitet, fremgår det af Rigspolitiets seneste rapport om bandekriminalitet.

[video:flv:090331_politiaktion.flv]