Nej til fælles beredskab skaber forundring

Onsdag blev der stemt nej i Slagelse byråd til et fælles beredskab. Det undrer flere borgmestre, der er med i samarbejdet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fra 1. januar 2016 var det planen, at seks kommuner skulle indgå i et fælles beredskab, men i sidste øjeblik har Slagelse valgt at trække sig. Det vækker forundring hos Kalundborgs borgmester Martin Damm (VENSTRE).

- Det er måske lidt underligt, når processen har været så længe undervejs, siger Martin Damm til TV ØST.

Borgmesteren mener dog, at det er bedre, at Slagelse hopper fra nu, end det var sket senere. Der er dog flere ting, at Martin Damm og hans kolleger skal forholde sig til nu.

- Nu skal vi rette os ind efter, der er en (red. kommune) mindre. Vi skal have Slagelse ud af budgettet og planlægge efter det.

Læs mere: Slagelse stemmer ned til fælles beredskab

Uvished om Sorøs plads i beredskabet

Slagelse byråds beslutning undrer også Sorøs borgmester Gert Jørgensen (K).

- At man beslutter det syv dage, før vi skulle i gang, virker ikke særligt fordrende. Men det skal jeg jo ikke blande mig i, siger Gert Jørgensen til DAGBLADET Ringsted og Sjællandske.

Han skal nu sammen med kollegerne vurdere, hvad Slagelses exit betyder for økonomien, da det var den største kommune i beredskabet. Hvis det har store konsekvenser, vil Sorø overveje deres fremtid i det fælles beredskab.

- Vi bliver nødt til at stikke hovederne sammen, og finde ud af, hvad de fem kommuner, der er tilbage, vil gøre, siger Gert Jørgensen til Sjællandske.

Han er dog optimistisk og tror på, at de fem kommuner Kalundborg, Holbæk, Sorø og Odsherred og Lejre nok skal finde en løsning.

- Jeg tror også, at de andre kommuner kan se idéen i det fælles beredskab - at man ikke bare kører til kommunegrænsen for at slukke brand. Men folk kan jo ændre holdning, det har vi lige set, siger Gert Jørgensen.


Nyhedsoverblik