Nej til brugerbetaling

Flere partier afviser her til morgen alle tanker om at fjerne den gratis hjemmehjælp til rengøring og indkøb.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skarpest er Astrid Krag. SF’s ældreordfører fra Sjællands Storskreds. Hun siger, at bunden er nået, når Kommunernes Landsforening (KL) sammen med formanden for danske socialchefer og velfærdsminister Karen Jespersen bruger et regnestykke fra den liberalistiske tænketank CEPOS til at argumentere for markante forringelser i hjemmehjælpen.

 

- Meldingen fra KL om at afskaffe muligheden for at visitere ældre til praktisk hjemmehjælp er både uambitiøs og forkert. Vi anerkender alle, at der bliver flere ældre i fremtiden og færre i den erhvervsaktive alder. Men i stedet for per automatreaktion at plædere for nedskæringer burde såvel KL som velfærdsministeren arbejde på at udvikle ældreplejen, så vi får råd til en bedre ældrepleje fremover.

Også  Venstres kommunal- og ældreordfører afviser forslaget fra KL.

 

- Hjemmehjælpen til ældre er en af velfærdssamfundets vigtige opgaver. Mange ældre har brug for hjælp til bl.a. rengøring, tøjvask og indkøb, og den hjælp vil vi ikke tage fra dem, siger Erling Bonnesen.

 

- Det skal være de ældres behov – ikke størrelsen på deres pengepung – der er afgørende for, om de kan modtage praktisk hjælp. Brugerbetaling på praktisk ældrehjælp er ikke Venstres politik, fastslår han.