Nej tak til større kommuner

Tre ud af fire danskere vil IKKE have flere kommunesammenlægninger. Det viser ny spørgeundersøgelse

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nej tak. Ellers tak. Ikke større, tak. Det lader til at være overbevisningen hos godt tre ud af fire danskere, når man spørger, om de ønsker flere sammenlægninger, viser en undersøgelse, som er foretaget for metroXpress.

Resultatet af undersøgelsen kommer  ikke bag på Poul Erik Mouritzen, der  er professor ved Institut for Statskundskab på Syddansk Universitet.

- De forventninger, folk har haft til forskellige ting, er ofte ikke blevet indfriet. Det har jo vist sig, at der ikke var nogen stordriftsfordele ved at sammenlægge kommuner, og det er uendelig lidt, der er blevet sparet,  forklarer han til metroXpress.

77 procent af alle danskere er modstandere af, at der bliver lagt flere kommuner sammen i Danmark. 13 procent er tilhængere. De største skeptikere er kvinderne, hvor 84 procent er imod flere sammenlægninger, mens 8 procent er for. Blandt mændene er tallene 70 og 20 procent.

Præcis halvdelen af alle danskere mener, at de sociale ydelser i deres kommune er blevet dårligere, siden strukturreformen blev gennemført. Kun tre procent mener, at ydelserne er blevet bedre