¨

Navnetal: Se hvad flest hedder her i regionen

Foto: TV ØST

Kirsten Jensen og Kirsten Nielsen deler pladsen som mest almindelige fulde navn. På landsplan hedder flest Anne og Peter. Se, hvad flest hedder her i regionen.

De mest almindelig navne i den danske befolkning er Anne og Peter. På tværs af alle aldre og regioner i landet findes der flest mænd med navnet Peter og flest kvinder med navnet Anne, oplyser Danmarks Statistik.

I alt hedder 49.550 danske mænd Peter, mens 46.690 kvinder har navnet Anne.

De samme navne havnede på førstepladsen over de mest populære navne for et år siden.

Anne sidder solidt

Faktisk har Anne siddet solidt på førstepladsen som det mest udbredte blandt de danske kvinder siden 2007. Derimod er det kun tredje år i træk, at Peter indtager førstepladsen hos mændene. Tidligere sad Jens ellers sikkert på tronen i 10 år.

Hvis man ser på den mest almindelige kombination af navne, deler Kirsten Nielsen og Kirsten Jensen førstepladsen som det mest almindelige navn med hver 749 personer. På tredjepladsen kommer Michael Jensen, som 661 danskere hedder.

William og Emma populært blandt de små

For de danskere, som har tre navne, er det almindeligste navn Poul Erik Nielsen. Det er der 407 personer, som hedder. Poul Erik Nielsen bliver skarpt fulgt af Poul Erik Jensen og Poul Erik Hansen på de efterfølgende pladser.

Der er dog store forskelle på, hvilke navne der er populære, når man inddeler befolkningen i aldersgrupper. Blandt de 1-9-årige var William og Emma de mest almindelige fornavne 1. januar 2015.

For aldersgruppen 10-19 år er de mest populære navne Frederik og Emma, mens de 20-29-årige hyppigst hedder Martin og Camilla.

/ritzau/

Se hvad flest hedder i din region:

  • Hele landet: Peter og Anne
  • Region Hovedstaden: Peter og Anne
  • Region Sjælland: Michael og Kirsten
  • Region Syddanmark: Hans og Anne
  • Region Midtjylland: Jens og Anne
  • Region Nordjylland: Jens og Kirsten

Kilder: Danmarks Statistik

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App