Navne på dræbte soldater offentliggjort

Konstabel Mads Lerche Rasmussen, overkonstabel Andreas Søgaard Brohus og konstabel Martin Abildgaard var de soldater fra Gardehusarregimentet i Slagelse, der onsdag blev dræbt i Afghanistan

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hærens Operative Kommando har nu offentliggjort navnene på de tre danske soldater, der i går blev dræbt i Afghanistan, da en eksplosion ramte deres køretøj på Highway 1, der er hovedvejen gennem det danske ansvarsområde.

De tre soldater er konstabel Mads Lerche Rasmussen, 21 år, overkonstabel Andreas Søgaard Brohus, 27 år, og konstabel Martin Abildgaard, 23 år, alle fra Gardehusarregimentet i Slagelse, oplyser Hærens Operative Kommando (HOK).

Konstabel Mads Lerche Rasmussen var fra juni til august 2008 udsendt for første gang, da han trådte til og udfyldte et hul i Fenris-kompagniet på Hold 5 i Afghanistan. I februar 2009 blev han så udsendt med Hold 7 til Helmand i den lette opklaringssektion under Stabs- og Logistikkompagniet. Han efterlader sig forældre samt sin søster.

Overkonstabel Andreas Søgaard Brohus var første gang udsendt i 2006. Her var han i Irak som kører/signalmand ved Spejdereskadronen og fungerede i praksis som altmuligmand. Efter udsendelsen blev han overflyttet til  Garderhusarregimentet, som han i februar 2009 tog til Afghanistan med. Han efterlader sig forældre, bror, søster samt hustruen Linda, som han blev gift med kort før udsendelsen.

For Konstabel Martin Abildgaard var udsendelsen med Hold 7 i Februar 2009 i Afghanistan første gang han var af sted på mission. Her var han af sted som sygehjælper. Han efterlader sig forældre samt sin bror og kæreste.