¨

Naturpleje boomer blandt landmænd

Foto: TV ØST

Rekordmange danske landmænd har i år søgt økonomisk tilskud fra staten til naturpleje.

Knap 3000 ansøgninger til pleje af græs- og naturarealer har de danske landmænd søgt om tilskud til i 2015. Interessen er så stor, at langtfra alle landmænd kan opnå støtte fra puljen på 250 millioner kroner, oplyser NaturErhvervstyrelsen til DAGBLADET Ringsted.

Ifølge Heidi Buur Holbeck, landskonsulent i landbrugets videnscenter SEGES, skyldes udviklingen, at naturpleje er blevet mere sikkert og økonomisk attraktivt.

- Hele tilskudsordningen er blevet væsentligt forbedret i forhold til sidste år, og det har slået igennem hos landmændene, siger Heidi Buur Holbeck til avisen.

Hun fortæller, at tilskuddet er blevet forhøjet, ligesom nogle af de krav, landmændene skal overholde for at opnå støtte, er blevet lempet. Sidst men ikke mindst er sanktionerne for ikke at leve op til kravene blevet mildnet.

Den store interesse betyder, at det samlede areal i Danmark, der får støtte til naturpleje, vokser. Ifølge NaturErhvervstyrelsen er der i alt givet tilsagn om støtte til pleje af naturarealer på 28.400 hektar jord i 2015, skriver DAGBLADET Ringsted.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App