Nakskovitter er dårligst til at bestå teoriprøve

Der er store forskelle fra by til by på, hvor mange procent af køreskoleeleverne, som består køreprøven. Nakskov er det sted i landet, hvor der dumper flest til teoriprøven , mens Nykøbing Falster er en af de byer, som har den bedste beståelsesprocent til den praktiske prøve

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det viser   tal fra 2007 fra Rigspolitiets Nationale Forskningscenter, som Nyhedsbureauet Newspaq har gennemgået.

Ifølge tallene er der dobbelt så stor risiko for at dumpe til køreprøven hvis man går op i Køge i stedet for at gå op i Nykøbing Falster. I Køge er dumpeprocenten således 41,2, mens den i Nykøbing  er 20,1. 

- Køreskolerne konkurrerer på pris og ikke kvalitet. Det er de samme kørerlæreres elever, der dumper. Vi ser det hver eneste dag. Skolerne møder op med elever, der ikke er klar til at tage prøven, siger Ole Quist, der er sektionsleder for køreprøvesektionen ved Københavns Politi.

Han peger dog også på, at det måske kan være lidt mere vanskeligt for de uprøvede bilister at køre i en storby i stedet for en mindre provinsby. Sværest i landet er  således København med en dumpeprocent på hele 41,7 pct.

Også til teoriprøverne er der store forskelle på, hvor mange der dumper. Størst dumpeprocent  har Nakskov, hvor 33,6 pct. af eleverne ikke består. Modsat dumper kun 10,88 pct. af eleverne i Nykøbing Mors, der har landets laveste dumpeprocent til den teoretiske prøve.