¨

Næstved og Roskilde går imod supersygehus

Foto: TV ØST

Byrådene i Region Sjællands to største kommuner, Næstved og Roskilde, går nu sammen for at forhindre nyt supersygehus i Køge.

Det nye hovedsygehus i Region Sjælland bør ligge i Næstved. Og der skal fortsat være akutsygehuse i Roskilde. Det mener byrådene i Region Sjællands to største kommuner, Næstved og Roskilde, der er gået sammen for at støtte et forslag til en revideret sygehusplan for regionen.

Forslaget kommer, efter at et politisk flertal i regionsrådet har indgået en aftale om, at Køge skal være hjemsted for supersygehuset. En model, der betyder, at Næstved og Roskilde ikke får akutsygehuse, og det vækker vrede i de to byer.

- I realiteternes verden betyder det foreløbige forlig reelt en nedlæggelse af sygehusene i Næstved og Roskilde, siger borgmester Henning Jensen, Næstved Kommune.

Ifølge ændringsforslaget skal der opretholdes nærsygehuse i Køge og Slagelse med medicinske afdelinger. Samtidig skal Slagelse og Køge have en skadeklinik med læger og lægebil. Lokalsygehusene i Nakskov og Kalundborg skal også forsat have en plads i sygehusstrukturen.

Udsigterne til at komme igennem med ændringsforslaget er dog ikke store. Et flertal i Socialdemokratiet, Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre står nemlig bag placeringen af hovedsygehuset i Køge. I alt 26 af regionsrådets 41 medlemmer er med i aftalen.

Forligspartierne er enige om at anbefale en sygehusplan med fire akutsygehuse i Nykøbing Falster, Slagelse, Holbæk samt i Køge, der skal udbygges til et hovedsygehus.

Regionsrådet skal tage den endelige beslutning 16. marts.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App