Næstved og Ringsted vil skære på de ældre

Ringsted og Næstved vil begge spare på ældrebudgettet næste år, fortæller de i en ny undersøgelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der skal bruges færre penge på de ældre i 2010. Så klar er udmeldingen fra Næstved Kommune og Ringsted Kommune i en ny undersøgelse, som FOA har foretaget.

Ringsted og Næstved vil begge spare på ældrebudgettet næste år, fortæller de.

- Det kommer til at gå voldsomt ud over både borgere og personlae, når flere kommuner vælger at spare på personalesiden. Når en medarbejder stopper efterlader det jo altid et hul og en række opgaver, som de tilbageblevne medarbejdere skal løse oveni deres opgaver. Og det uanset om om der er tale om afskedigelser eller det, som kommunerne kalder naturlig afgang, siger FOAs formand Dennis Kristensen til FOA.dk.

Det er kun Ringsted, Næstved og Faxe Kommune, som FOA har spurgt, her i regionen. Faxe Kommune vil ikke skære ned på ældreområdet.

Næstved Kommune forklarer til TV2 Øst, at nedskæringen skyldes et overskud på ældreomsorgskontoen:

- I år kommer vi ud med et overskud på ældreområdet på 4,5 millioner kroner. Det skyldes, at der er færre ældre, der beder om at blive visiteret. Derfor har vi valgt at skære to millioner i vores samlede budget, siger Carsten Rasmussen (S), der er formand for Udvalget for Omsorg, Handicap og Psykiatri og fortsætter:

- Jeg kan sagtens forstå, at folk bliver skuffede, når man snakker meget om velfærd, og man så hører om nedskæringer. Vi er meget pressede økonomisk. Men vi håber, at borgerne ikke vil opleve nogen serviceforringelse næste år.

Næstved Kommunes samlede ældrebudget er på 450 millioner kroner.