Næstformand i Regionrådet er rystet

Næstformanden i Regionsrådet, Susanne Lundvald, er rystet over bestikkelsessagen i Region Sjælland. Hun kalder sagen alvorlig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kom meget bag på næstformand i Regionsrådet i Region Sjælland Susanne Lundvald, da hun tirsdag morgen fik oplysninger om, hvad der var i gære i Region Sjælland.

- Der er ingen som forventer at have sager som denne, ellers ville man have gjort noget længe før siger, Susanne Lundvald.

Det kommer meget bag på hende, at bestikkelse som det, de fem mænd er sigtet for, kan have fundet sted.

- Det er jo uacceptabelt, for vi arbejder jo med offentlige midler, siger hun.

Det er især på grund af den store kontrol med, hvordan de offentlige midler bliver brugt, der vækker undren hos næstformanden.  Kontrollen er blandt andet lavet for at forhindre at friste nogen.

-  Du kan jo ikke bruge to kroner uden bilag og underskrifter, så det er svært at se, det kunne have forgået, siger Susanne Lundvald.

Alvorlig sag for regionen

Alligevel ser Susanne Lundvalg alvorligt på sagen.

-  Jeg synes, det er en yderst uheldig sag, og det jo beklageligt, siger hun.

Derfor vil regionen nu se, hvad de kunne have gjort anderledes.

- Det er overraskende og uforståeligt, at det kan ske. Vi skal ind og se, om vi har haft mulighed for at undgå det.

Hvilke konsekvenser det kommer til at have for Region Sjælland, er endnu for tidligt at sige. Da nogen af de sigtede er chefer i Region Sjælland, vil der den kommende tid mangle noget personale, men her må næste led tage over, mener næstformanden Susanne Lundvald.

- Det er ligesom en influenzaepidemi, hverdagen må videre, siger Susanne Lundvald.

Hvad der præcis kommer til at ske nu, ved region Sjælland ikke, men de vil følge sagen tæt.

- Vi afventer den undersøgelse politiet laver nu, og så tager vi den der fra, afhængig af hvad resultatet bliver. Vi kan ikke have ulovligheder i vores butik, siger Susanne Lundvald.

I øjeblikket er fem mænd sigtet og i grundlovsforhør i Retten i Nykøbing Falster. Her skulle flere mænd angiveligt haft adgang til en konto med over en million kroner, modtaget rejser og sponsorater.