¨

Næsten hver fjerde ung i regionen er overvægtig

Foto: TV ØST

Sundheden halter blandt regionens unge. Det viser en ny undersøgelse. Næsten hver 4. af de unge mellem 16 og 24 år er overvægtig og mange ønsker at tabe sig

Alt for mange unge i landsdelen vejer for meget. Faktisk er det næsten hver fjerde af de unge mellem 16-24 år, som har problemer med vægten, viser en ny undersøgelse.

Det forsøgte de i dag at gøre noget ved på erhvervsuddannelsesstedet Selandia i Slagelse, hvor der i forbindelse med det kommunale arrangement Sundhedsuge var inviteret til et sundheds – og trivselsevent på skolen.

De seneste tal på området viser da også, at de unge i Region Sjælland halter gevaldigt bagefter, når det kommer til sundhed. Over 70 procent af de 16-24 årige vil gerne tabe sig og 14,7 procent af de unge dyrker ikke motion i fritiden, slår Sundhedsprofilen 2013, som er udarbejdet af Region Sjælland, fast.

-   Det er jo en kombination af forkert mad og manglende fysisk aktivitet og så sidder vi foran computeren, hvor vi førhen var ude at lege efter skole, vi sidder meget mere stille, end vi gjorde førhen, fortæller Susanne Grøn, livsstilsekspert hos Slagelse Kommune, der i dag tilbød de unge at blive vejret og få udregnet deres BMI.

Ifølge undersøgelsen ville mange af de inaktive unge dog gerne dyrke noget mere motion i deres fritid.

-   Jeg synes ikke, jeg har overskud til det, når jeg kommer hjem, men jeg ved godt, det er en dårlig undskyldning. Det er jo bare at tage tyren ved hornene og komme af sted, siger Annie Golczyk, der er 20 år gammel og ved at uddanne sig til maler.

Ifølge livsstilskonsulenterne er problem omfattende og alvorligt, og indsatsen skal sættes ind så tidligt som muligt hos de unge.

-   Vi skal prøve at motivere dem og lave nogle handleplaner ud for den enkelte borger, siger Susanne Grøn.

Slagelse Kommune sætter igen stor fokus på borgernes helbred, når de i uge 19 inviterer til Sundhedsuge.  

02:32 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App