Næsten 50 procent flere ledige på Sjælland

Ledigheden stiger fortsat. Beskæftigelsesregion regner med, at ledigheden det næste år stiger med 46 procent til 60.200.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selv om ledigheden på Sjælland på bare et år er steget med 80-90 procent, så er det endnu ikke forbi. I hovedstadsområdet og på Sjælland er ledigheden steget til 41.300 i årets andet kvartal, og det vil altså fortsætte. Det vurderer Jan Hendeliowitz, regionsdirektør i Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland.

- Vi skal forvente, at arbejdsløsheden stadig stiger, men med en lavere takt, selvom der er tale om en betragtelig stigning ud, siger han.

Nye tal fra beskæftigelsesregionen viser, at ledigheden det kommende år vil stige med 46 procent til 60.200 i andet kvartal af 2010. Det vil øge ledighedsprocenten til 4,7 af den samlede arbejdsstyrke. Det forventes desuden, at arbejdsstyrken samtidig vil falde det næste år - der bliver færre danskere i den arbejdsduelige alder. Var det ikke tilfældet, ville ledigheden stige endnu mere.

- Vi skal helt tilbage i halvfjerdserne for at se en arbejdsløshed, der er vokset så kraftigt. Niveauet for arbejdsløsheden er til gengæld som arbejdsløsheden i 2002-2003, siger Jan Hendeliowitz.

Det er fortsat beskæftigelsen inden for de mandsdominerede fag i bygge- og anlægsvirksomheder, industri, lager og transport, der falder mest. Afmatningen forventes at brede sig til de private serviceerhverv i slutningen af året, mens den offentlige sektor ser ud til at gå fri.

Trods afmatningen er der områder, hvor der stadig er mangel på arbejdskraft. Det gælder social- og sundhedsområdet, undervisning og pædagogisk arbejde og it-specialister.

/ritzau/