Naboer melder hinanden til politiet i frygt for tændte sankthansbål

Midt- og Vestsjællands Politi har modtaget flere anmeldelser fra folk, der mistænker naboen for at tænde sankthansbål i det tørre vejr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det tørre sommervejr betyder, at der i flere kommuner er indført afbrændingsforbud og dermed slukket for håbet om at tænde for sankthansbålet lørdag aften.

De danske beredskaber, som står bag beslutningerne om de mange afbrændingsforbud, frygter simpelthen af en løssluppen gnist kan antænde en større brand.

quote Der er ikke noget ulovligt i at samle sammen til et bål, man må bare ikke brænde det af

Henrik Olesen, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi

Den samme frygt har nu fået flere borgere i Midt- og Vestsjællands Politikreds til at henvende sig til politiet, fordi de mistænker naboen for at tænde et sankthansbål i det tørre vejr.

- Nogen har set en stak brædder med krydsfiner, og det ringer de ind og siger, fortæller Henrik Olesen, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi.

- Der er ikke noget ulovligt i at samle sammen til et bål, man må bare ikke brænde det af, tilføjer han.

GODE HUSKEREGLER

Derfor vejleder politiet borgerne og henviser dem til Beredskabsstyrelsens hjemmeside, hvor de kan holde sig orienteret om forholdsregler og eventuelle afbrændingsforbud.

- Der er også folk, som ringer ind og spørger, om de selv må brænde af, hvis ikke bålet er så stort, siger Henrik Olesen.

På kortet herunder kan du se, hvor der er afbrændingsforbud: