¨

Mystik om bortført barn

Foto: TV ØST

Tavshed fra politiets side præger hemmelig sag om bortførelse af et barn. Barnet er blevet bortført i Midt- og Vestsjællands Politikreds.

Midt- og Vestsjællands Politi vil intet fortælle om et grundlovsforhør, der fredag formiddag finder sted ved Retten i Roskilde.

- Sagen drejer sig om bortførelse af et barn, og mere vil vi ikke fortælle på nuværende tidspunkt, siger politiets talsmand Carsten Andersen til Ritzau.

Der er tale om en person, som i øjeblikket ikke befinder sig i Danmark. Der er derfor tale om et grundlovsforhør, hvor den mistænkte kræves varetægtsfængslet in absentia.

- Vi vil begære dobbeltlukkede døre i sagen af hensyn til efterforskningen, siger Carsten Andersen, som end ikke vil oplyse, hvilken paragraf i straffeloven, den mistænkte ifølge politiet har overtrådt.

Hvis retten vælger at følge politiets ønske om varetægtsfængsling in absentia, så vil politiet kunne få udstedt en såkaldt international arrestordre på den mistænkte. Dermed vil den pågældende risikere at blive anholdt i udlandet.

Politiet vil ikke komme nærmere ind på, hvorfor man vil kræve dobbeltlukkede døre. Et bud kunne være, at det er en måde at holde rettens afgørelse hemmelig for den mistænkte.

Politiet forsøger dermed efter alt at dømme at undgå, at den mistænkte får nys om, at ordensmagten er på jagt efter ham eller hende.

Da grundlovsforhøret foregår bag dobbeltlukkede døre vil rettens afgørelse heller ikke komme frem i lyset foreløbig.

Når og hvis politiet på et tidspunkt får fat i den mistænkte, så skal den pågældende endnu en gang stilles for en dommer, som så igen skal tage stilling til, om personen skal varetægtsfængsles.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App