¨

Myndigheder i hele regionen forbereder sig på storm

Foto: TV ØST

Beredskabet i de forskellige kommuner er klar til det voldsomme vejr i weekenden, lyder det.

Myndighederne over hele landsdelen forbereder sig lige nu på, at stormen Dagmar går i land.

Politiet forventer dog ikke, at vejret bliver nær så voldsomt som under stormen Bodil tilbage i december 2013. alligevel har kommunernes beredskaber, hjemmeværn, beredskabsstyrelsen og politiet fredag morgen været samlet for at forberede sig grundigt på det voldsomme vejr, som for alvor kommer til landsdelen senere på dagen fredag.

-  Alle myndigheder er klar til at tage de udfordringer op, som måtte komme og det har været vigtigt for os, at vi alle er beredte, så vi på ingen måder bliver overrasket, hvis vejret skulle blive voldsommere, end vi forventer, siger politiinspektør Jens Børsting hos Midt – og Vestsjællands Politi.

Også Odsherred Kommune er klar til at tage imod weekendens vejr, hvad det så end bliver til.

- Vi følger naturligvis vejrudviklingen nøje og vil med kort varsel kunne tage affære, hvis det bliver nødvendigt, eksempelvis ved opfyldning af og udlevering af sandsække, men det er ikke vores vurdering, at det bliver aktuelt denne gang. Vi opfordrer borgerne til at følge med i vejrudviklingen samt på kommunens hjemmeside, i radio og tv, siger beredskabschef Lasse E. Hansen fra Odsherred Brandvæsen.

Og i Holbæk har de lagt et kort ud over de områder, der risikerer at blive berørt at en forhøjet vandstand. 

- Så længe vandstanden er under 150 cm forventer beredskabet i Holbæk Kommune ikke problemer, lyder det på hjemmesiden. Ifølge DMI skulle vandstanden i området blive maksimalt 136 cm i Holbæk.

Politiet opfordrer i øvrigt borgerne til at tænke sig om og hjælpe hinanden, hvor der nu end skulle blive brug for det.

DMI har skruet op for deres varsel over regionen. Senere på fredagen lyder meldingerne på vindstød af stormstyrke og vinden skulle blive endnu værre lørdag med vindstød af orkanstyrke.

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App