Muskelhunde bliver forbudt (Video)

Fra marts næste år bliver de såkaldte kamp- eller muskelhunde forbudt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politikkere i Retsudvalget fra Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti er enige, muskelhunde skal forbydes i Danmark. I Eskildstrup kommer det muligvis til at gå ud over den 2-årige hund Jalte, der er af racen amerikansk staffordshire terrier.

- Det vil jeg blive meget ked af. For mig er den en perfekt familiehund, og vi har både børn og katte, og han er vant til andre hunde, siger Vinnie Pedersen fra Eskildstrup.

TV2 ØST har besøgt Vinnie Pedersen i Eskildstrup. Se video herunder:
[video:video_mangler:091004_muskel.flv]

Flemming Møller (Venstre) der sidder i Retsudvalget, siger at man har underskrevet en aftale om at forbyde muskelhunde. Det er en række hunde, som man efter hans mening ikke har noget godt ud af. 

- Jeg har hele tiden ment, at vi ikke har noget at bruge dem til. Det kan ikke være meningen, at folk ikke tør lufte deres hund i parken eller på gaden af frygt for, at der kommer sådan en og bider den ihjel, siger Flemming Møller (Venstre)

Politikkeren og dyrlægens melding bliver positivt modtaget I Nakskov, her blev hunden Nusser i marts måned overfaldet af en muskelhund.

- Jeg synes det er positivt. Det står stadig lyslevende for mig hvad der skete, da Nusser blev overfaldet, siger Birthe Hansen fra Nakskov.

Nu lægger politikkerne op til:

- Hunde skal føres i snor i byer...

- hunde der optræder aggressivt eller skambider et menneske eller dyr skal aflives

- hunde skal mærkes og registreres senest når de er 8 uger gamle

I Dansk Kennel Klub bliver nyheden om et muskelhundeforbud positivt modtaget.

-  Det synes jeg er en god idé, men det der specielt er et stort problem, er de hunde der bliver importeret fra østeuropa og solgt uden stamtavle i en eller anden baggård, siger Helle Toft Nielsen, næstformand i Dansk Kennel Klubs Slagelse kreds.

Dansk Kennel Klub mener ikke, at forslaget vil være den store stramning i forhold til dagens gældende hundelov. Og man savner også ressourcer til at Politiet kan håndhæve hundeforbudet.

- Der er mange hunde som Politiet muligvis skal kontrollere, og jeg har svært ved at se hvordan de skal klare det, siger Helle Toft Nielsen. 

I Eskildstrup kan Vinnie Pedersen snart blive tvunget til at aflive sin hund.

- Har jeg en smutvej for at lade ham leve, så gør jeg det, men siger lovgivningen, at han skal aflives, så må jeg rette mig efter det. Også selvom det vil være en sorgens dag,  siger Vinnie Pedersen

Et hundeudvalg i Folketinget skal nu finde ud af, hvilke muskelhunde der skal forbydes.

Et forbud mod muskelhunde ventes at kunne vedtages til februar 2010.