¨

Mulig PCB-handlingsplan er på vej

Foto: TV ØST

Efter snart flere år med kritik omkring en manglende national handlingsplan i forhold til PCB-forurenede bygninger kan der nu være en plan på vej.

Torsdag vil økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i et åbent samråd redegøre for, hvornår regeringen planlægger at fremlægge en national handlingsplan for udfasningen af PCB i private og offentlige bygninger. Det skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Det er Miljø- og Planlægningsudvalget, der har bedt om denne redegørelse, og det er SF's forbrugerordfører, Pia Olsen Dyhr, der har indkaldt til samrådet.

Hun håber, at der nu sker noget med hensyn til miljøgiften, der i forskellige kemiske former er blevet brugt i mange fugemasser fra 1955 til 1977.

- Borgere, kommuner og private bygningsejere er blevet svigtet i denne dag. Danmark er langt bagefter i forhold til flere af vores nabolande, som for længst har lavet en målrettet PCB-handlingsplan omkring hvilke bygninger, der skal tjekkes hvornår, og hvad konsekvenserne er. I Danmark er der trods stor efterspørgsel fra mange sider ikke sket noget, siger Pia Olsen Dyhr til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Hun håber, at ministeren vil komme med en melding, så usikkerheden på området bliver bragt til ophør, og kommuner og andre kan gå i aktion.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App