Movia kan være udsat for svindelnummer

Landets største trafikselskab, som står for det meste kollektive trafik i regionen mener, de er blevet snydt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Landets største trafikselskab, Movia, som planlægger det meste af den kollektive trafik i Østdanmark - og som finansieres af skatteyderne via regioner og kommuner - hævder at være blevet snydt på det groveste.

Direktøren for den virksomhed, som engang leverede plastic-folie til de laminerede køreplaner, som hænger ved busstoppestederne, hævdes at have sendt fakturaer for 8,7 millioner kroner, længe efter Movia opsagde samarbejdet med ham, skriver metroxpress.

Men ved en fejl betalte Movia fakturaerne, så Movia har stævnet to personer i selskabets ledelse og selskabets revisor - med krav om erstatning - og politianmeldt direktøren.

- Vi har en konkret mistanke om, at der er begået bedrageri,« siger efterforskningsleder Henrik Hjorth, Nordsjællands Politi.

Bedrageri kan give op til otte års fængsel, hvis forbrydelsen er af særlig grov beskaffenhed.

Bliver ingen dømt, risikerer tabet at blive på langt over 10 millioner kroner, når man medregner Movias advokat- og revisionsomkostninger, erfarer metroxpress.

Movia ønsker ikke at svare på, hvordan man kunne lade det påståede svindelnummer ske.

Leverandøren gik konkurs, efter Movia stoppede med at betale fakturaer, og nu har både Movia og konkursboet sagsøgt selskaberne tilhørende de to ejere, som hævdes i en årrække at have malket Movia uretmæssigt. De nægter at have gjort noget forkert.