Motorveje skal skaffe job

Flere steder i regionen skriger de lokale politikere efter forbedringer af vejnettet. Måske bliver det snart til noget. Den kriseramte byggebranche skal sættes i gang ved at lave motorveje og andre trafikanlæg hurtigst muligt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De politiske partier er klar til hurtigst muligt at sætte gang i bygning af motorveje og andre trafikanlæg. S vil med et snuptag skabe 9.000 nye jobs. Det skriver Berlingske Tidende.

En lang række planer om nye veje og motorveje bliver nu hevet op af skuffen for at skaffe job til den kriseramte byggebranche. Socialdemokraterne vil i morgen præsentere ideen i forhandlingerne om en storstilet infrastrukturplan.

Også regeringen er ifølge Berlingskes oplysninger klar til fremrykke investeringerne i en række trafikprojekter, hvor spaden kan sættes i jorden med det samme.

- For hver dag der går, mister stadig flere deres arbejde. Derfor vil vi fremrykke infrastrukturinvesteringer, som kan give et umiddelbart boost til beskæftigelsen i 2009 og 2010, siger finansordfører Morten Bødskov (S), der vil skaffe 9.000 ekstra job ved at fremrykke investeringer for ni mia. kr.

Regeringen har hidtil afvist kravet om akutte »vækstpakker«, indtil man har et bedre overblik over den økonomiske krise, men noget tyder på, at S løber en åben dør ind. For også regeringen er klar til at sætte vejbyggeri i gang med det samme, erfarer Berlingske.

Både Socialdemokraterne og regeringen har kig på 13 projekter, der kan sættes i gang med det samme.

- Vi har en række projekter, som er grydeklar til at blive skudt i gang, siger Morten Bødskov, der kræver, at jobskabelse skal tænkes ind i andre kommende store forlig.

Transportminister Lars Barfoed (K) har dog ingen ambitioner om, at infrastrukturplanen skal forvandles til en jobplan:

- Skal vi bidrage til beskæftigelsen ved at sætte gang i hurtige, offentlige investeringer, kan vi godt komme med forslag.

I Dansk Byggeri mener adm. direktør Lars Storr-Hansen, at hurtige trafikinvesteringer vil falde på et tørt sted.

- Vi har masser af virksomheder med ledige hænder lige nu, og inden de skal ud og fyre medarbejdere, og de alle sammen skal omskoles til SOSU-assistenter, vil det være fint at få sat nogle af de her projekter i gang, siger han til Berlingske Tidende.