¨

Motion gør dig glad for dit helbred

Foto: TV ØST

Der er en direkte sammenhæng imellem om man dyrker motion, og om man er tilfreds med sit fysiske helbred viser tal fra Lev Livet-Panelet.

Jeg cykler, fordi det gør mig glad for min krop.

Sådan kunne svarene i Lev Livet-panelet efter alt at dømme beskrives kort – for tal fra panelet tyder på, at der er en direkte sammenhæng imellem om man dyrker motion, og om man er tilfreds med sit fysiske helbred.

Det viser en gennemgang af de baggrunds-spørgsmål, som alle deltagere af Lev Livet-panelet skal svare på, før de indgår i de løbende undersøgelser i panelet.

Deltagerne bliver spurgt om, hvor tilfredse de er med deres fysiske helbred – og samtidig også om, hvor tit de dyrker motion. Og der er en direkte sammenhæng mellem de to ting, viser tallene. Langt flere blandt dem, der tit dyrker motion, er tilfredse med deres helbred end blandt dem, der ikke er tilfredse med deres helbred.

Hele 88 procent af dem, der svarer, at de er meget tilfredse med deres fysiske helbred i undersøgelsen, dyrker samtidig motion dagligt eller i hvert fald flere gange om ugen.

Omvendt dyrker 53,8 procent af dem, der er meget kede af deres helbredstilstand, så godt som aldrig motion. 46 procent af dem, der gerne vil have et bedre helbred, dyrker motion en gang om ugen.

Undersøgelsen skal dog tages med det forbehold, at den ikke tager hensyn til, om det dårlige helbred samtidig er årsagen til, at der ikke dyrkes motion.

Du kan også være med i Lev Livet-Panelet. Klik her og læs mere

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App