Moms på færgebilletter katastrofalt

Skattekommisionen vil have moms på færgebilletter. Hvis det sker, vil det blive kartastrofalt for øboerne, siger småøernes formand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når du i dag rejser med færge mellem landsdelene i Danmark, betaler du ikke moms af færgebilletten. Det kommer man til i fremtiden, hvis det står til Skattekommisionen. Det betyder dyrere færger mellem landsdelene - noget der især vil ramme øboerne. 

- Det vil være katastrofalt. Vi er fuldstændig afhængig af færgen, hvis vi vil drive et samfund på øerne, og det er svært nok i dag, siger formand for Sammenslutningen af Danske Småøer Henry Larsen, til DR Nyheder.

Han understreger, at færgebilletterne til småøerne steg 15 procent i 2008 - og det har man kunne mærke på øerne. Og Skattekommisionen kan da også godt forstå, at forslaget vækker bekymring hos øboerne.

- Vi har lavet det for at stoppe al indirekte støtte i Danmark. Lige nu støtter vi jo også store færger og al muligt andet med en tilfældig procentsats - dikteret af den aktuelle momssats. Det vil vi gerne til livs, så alle her i landet er pålagt den samme moms. Til gengæld kan politikerne støtte færgerne til småøerne med en direkte statsstøtte. Det vil ramme mere korrekt, siger Michael Møller fra Skattekommissionen.