¨

Moms på færgebilletter katastrofalt

Foto: TV ØST

Skattekommisionen vil have moms på færgebilletter. Hvis det sker, vil det blive kartastrofalt for øboerne, siger småøernes formand.

Når du i dag rejser med færge mellem landsdelene i Danmark, betaler du ikke moms af færgebilletten. Det kommer man til i fremtiden, hvis det står til Skattekommisionen. Det betyder dyrere færger mellem landsdelene - noget der især vil ramme øboerne. 

- Det vil være katastrofalt. Vi er fuldstændig afhængig af færgen, hvis vi vil drive et samfund på øerne, og det er svært nok i dag, siger formand for Sammenslutningen af Danske Småøer Henry Larsen, til DR Nyheder.

Han understreger, at færgebilletterne til småøerne steg 15 procent i 2008 - og det har man kunne mærke på øerne. Og Skattekommisionen kan da også godt forstå, at forslaget vækker bekymring hos øboerne.

- Vi har lavet det for at stoppe al indirekte støtte i Danmark. Lige nu støtter vi jo også store færger og al muligt andet med en tilfældig procentsats - dikteret af den aktuelle momssats. Det vil vi gerne til livs, så alle her i landet er pålagt den samme moms. Til gengæld kan politikerne støtte færgerne til småøerne med en direkte statsstøtte. Det vil ramme mere korrekt, siger Michael Møller fra Skattekommissionen.

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App