Modstand mod lægebiler på vej til at vende

Ifølge SF's gruppeformand er regionspolitikerne i Region Sjælland ved at åbne op for at søge penge til lægebiler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politikerne i Region Sjælland er på vej til at skifte mening omkring lægebilerne. I hvert fald hvis man skal tro SF's gruppeformand Flemming Stenild.

- Vi har fået slået hul igennem modstanden i regionsrådet mod lægebiler. Det er en fin start, at det er besluttet, at akutbilen, der indtil nu har været reserveret til Storebæltsberedskabet, inden længe bliver flyttet til Næstved, når det præhospitale center flytter.
Lægebilen skal køre ud fra Næstved og assistere i hele regionen, det er et stort fremskridt, siger SF-formanden til P4 SJælland.

Håber de andre partier er med

Der er for nylig afsat en pose penge til lægebiler, og formanden for lægeforeningen har forlængst opfordret Region Sjælland til at søge puljen, så akutbilerne her også kan blive bemandet med læger.

SF's Flemming Stenild håber, at hans regionsrådskolleger fra de andre partier stemmer for at indføre flere lægebiler i regionen i stedet for akutbiler, som er bemandet med paramedicinere.

Ikke penge nok

Det kan dog blive svært. Venstres gruppeformand i regionsrådet, Jens Stenbæk, siger til P4 Sjælland, at regionen skal stå fast på, at akutbilerne skal bemandes med de noget billigere paramedicinere i stedet for læger.

- De har fået gode karakterer af både patienter og sundhedspersonale, siger Stenbæk, der ikke indtil videre vil være med til at søge regeringen om penge til at bemande akutbilerne med læger:

- Puljen er så lille, at der slet ikke vil være penge nok, siger han.