¨

Mobil blodtapning forsinket

Foto: TV ØST

Bloddonorerne i Ringsted og omegn skal komme til tapning på sygehuset lidt endnu. Først nu har regionsrådet nemlig bevilget godt 10 millioner kroner og besluttet, at regionen skal have to, mobile enheder til erstatning for de faste tappesteder på blandt andet de små sygehuse, som sygehusplanen lukker. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Den første lastvogns-anhænger til blodtapning bliver derfor ikke klar til november, som det var meningen.

Ledende overlæge for Region Sjællands blodbanker, Keld Homburg, tør ikke sige, hvornår det så bliver, men han gætter på, at der går et halvt år fra nu.

Ud over Ringsted forsvinder de faste sygehus-tappesteder også fra Faxe, Kalundborg og Nakskov, men de mobile blod-afhentere skal også afløse de faste tappesteder på Risø, i Stege, Nykøbing Sj. og Maribo, og trailerne skal rundt i alle kroge, for der er lagt op til, at de sammenlagt skal have 24 holdepladser. Eksempelvis ved store arbejdspladser.

De stationære aftapningssteder på sygehusene i Køge, Roskilde, Holbæk, Slagelse, Næstved og Nykøbing F. bevares.

I øjeblikket er det muligt at gennemføre 47.744 blodtapninger om året. Håbet er, at flere donorer vil melde sig med de nye mobile tappesteder, skriver DAGBLADET Ringsted.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App